130609 favoritbildääälskar denna bilden på mig och sixten från förra sommaren!♥
/mikki

130609 Dagen i stallet

Idag har jag  ridit 2 stycke häst & kursat.
 
Red Zazza först i paddoken med Natali och Julia. Hon kändes mycke mjukare än förut, mindre tittig och bara lugnare. Var så länge sedan jag red henne sist och nu var hon verkligen helt annorlunda på ett bra sätt. KUL!
 
Efter det switchade jag och Natali hezt. Hon ville känna på Zazza för att de var länge sedan hon satt på henne och hon erbjöd mig att rida privatägda Vallde som hon är medryttare på. Jag själv var tillsammans med Julia 'halv-medryttare' på honom tidigare så har ridit honom förut.
Det var verkligen en upplevelse, från att vara (enligt mig) en häst som går mot hjälperna ofta, en häst som man behöver vara verkligen superprecis och bestämd med hjälperna för att han ska göra de man vill och att han höll jättehårt om bettet hela tiden.
Till att göra som jag ville. Jag behövde verkligen inte kämpa likt de jag behövde förut och han var mycket mjukare och böjeligare. Kunde tillochmed fatta en galopp från skritt och hålla den galoppen tills jag sade stopp. Förut kunde nästan inte fatta galopp(jo, men endast i hörnen när jag red mot ingången till ridhuset). Jag är hur imponerad som helst! Det var riktigt kul.
 
Idag påbörjades Grönt kort kursen här på klubben.
Det är jag och 3 andra tjejer som går den.
Idag har vi pratat om tr, vad man kan tänka på innan/under/efter tävling och en massa mer. Vi har även gjort delprov och korsord. Rolig dag, jag har lärt mig massor!
 
Nu sitter jag och gör våra hemläxor, bla. Svara på frågor med hjälp av tr, skriva en lista på saker att ha med på tävling och vad jag ska tänka på dagarna innan tävling. Sedan skulle vi även läsa på om doping och göra ett konto på TDB. Imorgon ska vi ha lite mer teori och sen göra alla andra prov som att:  Visa häst för hand( vilket vi ska få lära oss i samma veva), lasta häst(som vi också ska lära oss samtidigt)  och sen det stora provet. Huvva, det är jag verkligen nervös inför. Vill verkligen klara det!
 
Annars har jag klappat kissemissar, dödat myror och såna barkbaggar som det kryllar av på anläggningen nu. URSH!
 
Imorgon ska jag upp och rida Zazza och efter kursen ska jag rida Aller. Skriver om det då! :)
 
/Mikki

Liten update.

Hello, döda lilla blogg. Har inte bloggat här på evigheter å de suger. Vart så bloggpepp på sistone så why not uppdatera lite på hästbloggfronten känner jag bara.
 
Jag har slutat med getträning, dels för att vi inte hade något 'mål' längre, det kändes som om det inte fanns något att jobba emot och sen så har jag haft fullt upp med skolan och livet. Sad but true story.
 
Under hösten/vintern har jag och några andra tjejer från klubben gått ULK kursen.
Vi hade massor med kul under dessa 3 tillfällen och vi lärde oss jättemycket! (ja fråga miss-antecknare-som-antecknade-cirka-10-A4-per-dag-som-då-råkar-vara-jag)
Kändes bra när kursen var över och då ha den information jag behöver för att lära mindre barn att rida.
 
I våras fick jag mig en egen ridkulgrupp med 4 tjejer i! En utmaning men en mycket rolig sådan.
Har haft med mig hur mycket som helst med kunskap jag fick under ULK kurserna och använt de på mina lektioner.
Vi har haft så roligt alla dessa gånger men tråkigt nog är det avslutning till veckan ):
 
kommer försöka börja lägga upp normala inlägg här nu hehe, och inte såna här knepinlägg hih ^^
/mikki